Schilderkunst

In deze ateliers maak je kennis met verschillende schildertechnieken (olieverf of waterverven, afhankelijk van het gekozen atelier) en dit a.d.h.v. doelgerichte opdrachten. Stapsgewijs verdiep je je in de problematieken van de verschillende genres (stilleven, portret, landschap). Je leert hoe een schilderij op te bouwen en af te werken. Op het einde van de cyclus (dit zijn in het vijfde jaar hogere graad en de twee specialisatiejaren) verdiep je je in een bepaalde thematiek. Je komt tot een persoonlijke beeldtaal door je te concentreren op een bepaalde techniek en vormgeving. Je kan na elk schooljaar overstappen naar een ander schilderatelier (waterverf of olieverf). Je kan wel slechts eenmaal de volledige cyclus (van vijf jaar hogere graad en twee jaar specialisatiegraad) schilderkunst doorlopen. De eventuele overstap gebeurt in samenspraak met de leraar(s). In elk atelier komen verschillende thema's aan bod, maar per atelier worden duidelijke accenten gelegd. 

8 lesuren per week, 5 leerjaren hogere graad en 2 leerjaren specialisatiegraad.

Kunstgeschiedenis: klik hier

Schilderkunst olieverf algemeen:

In dit atelier maak je kennis met verschillende olieverftechnieken. Alle genres komen aan bod: (stilleven, interieur, landschap, …) maar de nadruk ligt op het portret en de menselijke figuur.

Lesmomenten:

donderdag en vrijdag van 08u30 tot 12u00

Leraar:

David Ooms

 

Schilderkunst olieverf algemeen:

Ook in dit atelier maak je kennis met verschillende olieverftechnieken.  Alle genres komen aan bod.

Lesmomenten:

donderdag en vrijdag van 13u30 tot 17u00

Leraar:

Karen Van Vlaslaer

Schilderkunst waterverf algemeen:

Je leert de technieken van wateroplosbare verven als aquarel, acryl en gouache. Je maakt composities vertrekkende vanuit architectuur, vegetatie, menselijke figuur en landschappen.

Lesmomenten:

woensdag en donderdag van 08u30 tot 12u00

Leraar:

Veerle Roels

Schilderkunst gemengde technieken algemeen:  

In dit atelier leer je werken met verschillende materialen en leer je deze ook te combineren. Dit gaat van potlood, houtskool, inkt, krijt, aquarel, plakkaatverf, acryl, olieverf op waterbasis, eitempera, lijmverf tot monotype, lino of droge naald. Je leert ook de verschillen in drager kennen en welk materiaal op welke ondergrond te gebruiken. Onderwerpen die aan bod komen in de opdrachten zijn landschap, interieur, gebouwen, stilleven, portret en figuur, waarin ruimte, kleur, textuur en materiaal centraal staan.

Lesmomenten:

vrijdag van 18u40 tot 22u10 en zaterdag van 09u00 tot 12u30

Leraars:

Karen Van Vlaslaer

Schilderkunst olieverf portret/ figuur:

Je krijgt inzicht in de structuur van de menselijke figuur en je leert stapsgewijs een portret en een volledige figuur in olieverf schilderen.

Lesmoment:

woensdag en donderdag van 18u40 tot 22u10

Leraars:

David Ooms