Beeldatelier Algemeen:

In het atelier 3de Graad Jongeren ligt het zwaartepunt op traditionele technieken: teken nog eens een bloemkool met houtskool, een krentenbrood met potlood of werk eens met contékrijt ipv met ‘gigabijt’…’Je kan dus ook nog creatief zijn zonder computer?’ hoor ik u denken. Jazeker, we hebben het eeuwenlang gekund en we kunnen het nog: drukken en kleien à volonté, tekenen en schilderen à la carte, cut en paste maar dan met schaar en lijm. Collage heet dat. Scherp je potloodpunt en slijp je oogspier, zolang je er vuile handen van krijgt is het goed. En eerlijk is eerlijk: in deze vijfsterrenkeuken koken we ook wel eens een computeroefeningetje, bereiden we wel eens een digitaal dingetje in de wok, maar op onze eer van chef-kok: nooit als hoofdgerecht, hoogstens als luchtig tussendoortje of als digitaal dessert. Krijg je nu al honger? Schuif aan en laat je eens goed gaan! Oeps! Vergeten op te slaan? Niet erg!

 

Beeldatelier met digitale en audiovisuele accenten:

‘Mac ik meedoen?’ ‘Jazeker’. Zet je badmuts op en trek je zwemvliezen aan want we nemen een digitale duik in de wereld van Photoshop, Imovie, digitale fotografie, video… Hoe maak je een animatiefilm, een digitaal stripverhaal of jawel,…een graphic novel? Hoe bewerk je en vervorm je foto’s en tekeningen tot digitale wonderdingen? Hoe laat je een trein zo realistisch uit je scherm komen dat je even wegduikt? Geef een vrouw een baard, een man een staart en vleugels aan een paard. Wat is een Bluekey? Een Greenkey? Een Blackberry? Een Red Devil? Een Yellow Submarine? Come and check it out!

Wordt er dan niet meer getekend zoals vroeger, toen alles veel beter was? Toch wel: we verliezen de klassieke technieken niet uit het oog, want elke opdracht wordt voorafgegaan door ‘Old School’-tekenen, -schilderen, -zeefdrukken, -boetseren,… In het digitaal atelier streven we naar een spannend evenwicht tussen manueel en digitaal werken. Do you DIG it? Schrijf je dan nu in en breng je mafste ideeën mee…Op een stick!

Lesmomenten:

HOOFDAFDELING LIEVEN GEVAERTSTRAAT 52 MORTSEL 

WOENSDAG 17u30 tot 21u00: Beeldatelier Algemeen

VRIJDAG 18u00 tot 21u30:

keuze uit ‘Beeldatelier Algemeen’ en ‘Beeldatelier met digitale en audiovisuele accenten’

ZATERDAG  9u00 tot 12u30 en 13u30 tot 17u00: Beeldatelier Algemeen

 

VESTIGING DRIE EIKENSTRAAT 16 EDEGEM

WOENSDAG 13U30 tot 17u00:

Beeldatelier Algemeen

NIEUW VANAF SEPTEMBER 2019: LESSEN MIDDELBARE GRAAD VOOR JONGEREN IN EDEGEM

Vanaf september 2019 richt de Academie voor Beeldende Kunst in Edegem (Drie Eikenstraat 16) een middelbare graad in voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Tot hiertoe organiseerde de academie al lessen beeldende kunst lagere graad voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Vanaf het 1ste middelbaar konden kunstminnende jongeren hun kunstopleiding verderzetten in de hoofdschool van de academie in de Lieven Gevaertstraat in Mortsel. Sommigen onder hen vinden het traject Edegem –  Mortsel echter te ver en daarom heeft het team van de academie besloten om komend schooljaar een opleiding middelbare graad in Edegem op te starten.

In het beeldatelier van de middelbare graad wordt er getekend, geschilderd, geboetseerd en geassembleerd. Ook grafiek (etsen, linosnede, …), fotografie, fotoshop en animatiefilm komen aan bod. De opleiding bestaat uit 4 wekelijkse lesuren van 50 minuten. Er is geen voorkennis vereist: er wordt ingeschreven volgens leeftijd. Het is dus niet zo dat je pas mag inschrijven als je eerst de lagere graad hebt doorlopen.

De lessen gaan vanaf 2 september door op woensdagnamiddag van 13.30 tot 17.00 uur in het Zwaluwnest, Drie Eikenstraat 17, Edegem. Ze zijn bedoeld voor jongeren van 12 tot 18 jaar. .

Inschrijven kan in het Zwaluwnest:

  • Op dinsdag 25 augustus van 18.00 tot 20.00 uur
  • Vanaf 2 tot en met 30 september tijdens de lesuren van de Academie van Edegem. Of in Mortsel tijdens de openingsuren van het secretariaat: zie abk-mortsel.be