Beeldatelier Algemeen:

In het atelier 3de Graad Jongeren ligt het zwaartepunt op traditionele technieken: teken nog eens een bloemkool met houtskool, een krentenbrood met potlood of werk eens met contékrijt ipv met ‘gigabijt’…’Je kan dus ook nog creatief zijn zonder computer?’ hoor ik u denken. Jazeker, we hebben het eeuwenlang gekund en we kunnen het nog: drukken en kleien à volonté, tekenen en schilderen à la carte, cut en paste maar dan met schaar en lijm. Collage heet dat. Scherp je potloodpunt en slijp je oogspier, zolang je er vuile handen van krijgt is het goed. En eerlijk is eerlijk: in deze vijfsterrenkeuken koken we ook wel eens een computeroefeningetje, bereiden we wel eens een digitaal dingetje in de wok, maar op onze eer van chef-kok: nooit als hoofdgerecht, hoogstens als luchtig tussendoortje of als digitaal dessert. Krijg je nu al honger? Schuif aan en laat je eens goed gaan! Oeps! Vergeten op te slaan? Niet erg!

 

Beeldatelier met digitale en audiovisuele accenten:

‘Mac ik meedoen?’ ‘Jazeker’. Zet je badmuts op en trek je zwemvliezen aan want we nemen een digitale duik in de wereld van Photoshop, Imovie, digitale fotografie, video… Hoe maak je een animatiefilm, een digitaal stripverhaal of jawel,…een graphic novel? Hoe bewerk je en vervorm je foto’s en tekeningen tot digitale wonderdingen? Hoe laat je een trein zo realistisch uit je scherm komen dat je even wegduikt? Geef een vrouw een baard, een man een staart en vleugels aan een paard. Wat is een Bluekey? Een Greenkey? Een Blackberry? Een Red Devil? Een Yellow Submarine? Come and check it out!

Wordt er dan niet meer getekend zoals vroeger, toen alles veel beter was? Toch wel: we verliezen de klassieke technieken niet uit het oog, want elke opdracht wordt voorafgegaan door ‘Old School’-tekenen, -schilderen, -zeefdrukken, -boetseren,… In het digitaal atelier streven we naar een spannend evenwicht tussen manueel en digitaal werken. Do you DIG it? Schrijf je dan nu in en breng je mafste ideeën mee…Op een stick!

 

Instagram: klik hier

Lesmomenten:

HOOFDAFDELING LIEVEN GEVAERTSTRAAT 52 MORTSEL 

VRIJDAG 18u00 tot 21u30: keuze uit ‘Beeldatelier Algemeen’ en ‘Beeldatelier met digitale accenten’

ZATERDAG  9u00 tot 12u30  ‘Beeldatelier Algemeen’