We leren vertrouwdheid met het medium ontwikkelen, zowel technisch, maar ook vormelijk,historisch en hedendaags. We streven naar een wisselwerking tussen anatomie, opbouw en techniek enerzijds en het creatieve en expressieve proces anderzijds. We gaan op een actuele manier een dialoog aan met de hedendaagse media en het werk van andere kunstenaars. Er is een creatieve spanning tussen traditie en innovatie.

Om het met de woorden van” Johan Pas” (Directeur KASKA) te zeggen:
„Als je in een maatschappij die geobsedeerd is door snelheid, vernieuwing en digitalisering, trage media hanteert zoals Schilderkunst word je bijna subversief”. Ze gaat in tegen de gang van de maatschappij. Die kwaliteit is vrij uniek! Trage Media zijn de nieuwe Avant-Garde!

In dit atelier wordt voornamelijk gewerkt naar levend model.
Je leert – ondersteund door een gerichte waarneming – een portret op te bouwen en de menselijke figuur te interpreteren vanuit een bepaalde schildertechniek of vanuit een bepaalde artistieke invalshoek.
Geleidelijk kom je tot een persoonlijke benadering en verwerking.
Er wordt gewerkt met olieverf of met olieverf op waterbasis.

Combinaties tussen tekenen, schilderen zijn mogelijk in samenspraak met leraars.

Instagram: klik hier

 

Wenst u meer inlichtingen over dit atelier, dan kan u door onderstaande link aan te klikken deelnemen aan een live chat met de leerkracht. Dit kan enkel op zaterdag 27/06 van 10u00 tot 12u00: live chat (klik hier)

Lesmomenten

  • woensdag van 18u40 tot 22u10
  • donderdag van 18u40 tot 22u10

Leraar

David Ooms

Traject

8 lesuren per week

5 leerjaren hogere graad en 2 leerjaren specialistiegraad

Fotogalerij