We leren vertrouwdheid met het medium ontwikkelen, zowel technisch, maar ook vormelijk, historisch en hedendaags. We streven naar een wisselwerking tussen anatomie, opbouw en techniek enerzijds en het creatieve en expressieve proces anderzijds. We gaan op een actuele manier een dialoog aan met de hedendaagse media en het werk van andere kunstenaars. Er is een creatieve spanning tussen traditie en innovatie.

In dit atelier wordt voornamelijk gewerkt naar levend model.
Je leert – ondersteund door een gerichte waarneming – een portret op te bouwen en de menselijke figuur te interpreteren vanuit een bepaalde schildertechniek of vanuit een bepaalde artistieke invalshoek.
Geleidelijk kom je tot een persoonlijke benadering en verwerking.
Er wordt gewerkt met olieverf of met olieverf op waterbasis.

Combinaties van teken- en schilderkunst zijn mogelijk.

Levend Model gemengde technieken

In dit atelier werken we naar model. Hier leer je werken met verschillende materialen en leer je deze te combineren. Dit gaat van potlood, houtskool, inkt, krijt, aquarel, plakkaatverf, acryl, olieverf op waterbasis, tempera, eenvoudige grafische technieken zoals monotype, lino, droge naald, lijm en materiaaldrukken tot digitale schetsen. Je leert ook de verschillen in drager kennen en welk materiaal op welke ondergrond te gebruiken.

Het onderwerp dat aan bod komt in de opdrachten is de menselijke figuur, we werken naar levend model maar ook naar foto’s. Deze studies gebruiken we verder en komen zo tot andere mogelijkheden en resultaten.


 

Instagram: kik hier

Lesmomenten

  • donderdag van 13u30 tot 17u00
  • vrijdag van 13u30 tot 17u00

Traject

standaard traject

8 lesuren per week

5 leerjaren hogere graad en 2 leerjaren specialistiegraad

 

traag traject

4 lesuren per week over 10 schooljaren