Modeltekenen: De Tekenkunst doorgronden
Men leert vertrouwdheid met het medium ontwikkelen, zowel technisch,maar ook vormelijk,historisch en hedendaags.

Het vak modeltekenen streeft naar een wisselwerking tussen anatomie, opbouw en techniek enerzijds en het creatieve en expressieve proces anderzijds.
Men gaat op een actuele manier een dialoog aan met de hedendaagse media en het werk van andere kunstenaars. Er is een creatieve spanning tussen
traditie en innovatie.

Om het met de woorden van” Johan Pas” (Directeur KASKA) te zeggen:
„Als je in een maatschappij die geobsedeerd is door snelheid, vernieuwing en digitalisering, trage media hanteert zoals TEKENKUNST word je bijna subversief”. Ze gaat in tegen de gang van de maatschappij. Die kwaliteit is vrij uniek! Trage Media zijn de nieuwe Avant-Garde!

Combinaties tussen tekenen, schilderen zijn mogelijk in samenspraak met leraars.

 

Levend Model gemengde technieken

In dit atelier werken we rond en met model, hier leer je werken met verschillende materialen en leer je deze te combineren. Dit gaat van potlood, houtskool, inkt, krijt, aquarel, plakkaatverf, acryl, olieverf op waterbasis, tempera, eenvoudige grafische technieken zoals monotype, lino, droge naald, lijm en materiaaldrukken tot digitale schetsen. Je leert ook de verschillen in drager kennen en welk materiaal op welke ondergrond te gebruiken.

Het onderwerp dat aan bod komt in de opdrachten is het menselijk figuur, we werken naar levend model, maar ook naar foto’s. Deze studies gebruiken we verder en komen zo tot andere mogelijkheden en resultaten.

Lesmomenten

  • donderdag van 13u30 tot 17u00
  • vrijdag van 13u30 tot 17u00

Leraar

Karen Van Vlaslaer

Traject

8 lesuren per week

5 leerjaren hogere graad en 2 leerjaren specialistiegraad