Inschrijvingen online

Vorige jaren verliepen alle inschrijvingen aan onze academie nog op het secretariaat maar om jullie en onze veiligheid te waarborgen schakelen we nu over op een online systeem.

inschrijvingsdata:

2 juli 2021 afsluiten eerste inschrijvingsperiode
24 augustus 2021 start 2e inschrijvingsperiode
30 september 2021 einde inschrijvingen

De leerlingen die de domeinoverschrijdende opleiding Beeld willen volgen, schrijven zich in bij AMWD (academie Muziek Woord Dans)

Inschrijvingen ter plaatse:

Wil je ter plaatse inschrijven? Vind je online inschrijven te moeilijk, heb je nog veel vragen? Dan kan je nog steeds langskomen in het secretariaat, Lieven Gevaertstraat 52, Mortsel. We vragen je wel om hiervoor een afspraak te maken via secretariaat@abkmortsel.eu. Op die manier ben je zeker dat je niet moet aanschuiven.

 

PROEFLES:

De ABK is altijd een open huis geweest. Tot nu toe konden leerlingen een proefles komen volgen. Dit schooljaar kan dat ook maar we vragen je wel om vooraf een afspraak te maken via secretariaat@abkmortsel.eu

ONLINE INSCHRIJVEN / HOE BEGIN IK ERAAN?

  1. ga naar de website: mijn academie.be , in de zoekbalk typ je ‘Mortsel’ en kies ABK Mortsel of ga naar link: http://www.mijnacademie.be/abkmortsel
  1. heb je al een account? Log in (mailadres en wachtwoord) Zo niet: maak een account aan: Geef je mailadres op en kies een wachtwoord, je ontvangt een mail om je account te bevestigen
  1. aanmelden met deze account om in te schrijven
  2. klik op ‘klik hier om een leerling toe te voegen’ naast je naam, voornaam, rijksregisternummer en geboorteplaats ingeven
  3. token aanvragen, klik op ‘ik heb geen token’, je ontvangt deze code op je e-mailadrescontactgegevens/akkoorden/extra vragen controleren of aanvullen en bevestigen
  4. klik nadien op ‘kies de leerling die je wil zien’ indien je verder wil inschrijven of op ‘een leerling toevoegen’ aan je account indien je nog een nieuw gezinslid wil inschrijven. Klik op ‘nieuwe inschrijving’
  1. kiezen maar en bevestigen (leerlingen die her-inschrijven mailen naar het secretariaat als ze    kiezen voor een andere optie. Omdat het programma reeds het vervolg van je opleiding heeft ingevuld moet dit vervolg op het secretariaat aangepast worden, daarna kan je wel online inschrijven)
  2. klik nu op ‘nu betalen’ (heb je recht op een verminderd inschrijvingsgeld, vraag je verminderingsattest tijdig aan, upload je verminderingsattest in ‘mijn academie.be’ ,na goedkeuring door het secretariaat mag je het verminderde bedrag betalen)
  1. volg de stappen en betaal online

Heb je vragen? Mail of maak een afspraak: secretariaat@abkmortsel.eu

VOORRANG en WACHTLIJST:

Voor sommige richtingen of klassen zijn er meer geïnteresseerde leerlingen dan plaatsen. Om hier zo correct mogelijk mee om te gaan organiseren we de inschrijvingen in 3 fases:

Periode 1: herinschrijvingen: Ingeschreven leerlingen krijgen de kans om zich in te schrijven voor het volgende leerjaar binnen het atelier (of de richting) waarin ze al zitten. Bijkomend kunnen leerlingen die domeinoverschrijdende initiatie volgen en overgaan naar de 2e graad zich ook al inschrijven voor het beeldatelier. Uitgeschreven leerlingen of leerlingen die in een verder verleden les volgden in de academie kunnen pas in de volgende fase inschrijven.

Periode 2: inschrijvingen: Iedereen kan zich inschrijven.

Wachtlijst: Indien de klas van je keuze volzet is kan je je op een wachtlijst laten plaatsen: Je maakt bij inschrijving een alternatieve keuze. Je betaalt.
Je stuurt een mail naar secretariaat@abkmortsel.eu . Het tijdstip van inschrijving/betaling bepaalt je plaats op de wachtlijst.
Indien je geen alternatieve keuze kan of wil maken stuur je een mail naar secretariaat@abkmortsel.eu. Het tijdstip van je mail bepaalt in dit geval je plaats op de wachtlijst. Indien je problemen ondervindt, stuur je best een mail naar secretariaat@abkmortsel.eu

INSCHRIJVINGSGELD: Tarieven

Inschrijvingsgeld

jongeren (-18 jaar) betalen 79 euro (verminderd tarief 55 euro), volwassenen (traag of standaard) betalen 330 euro (verminderd tarief 145 euro),18 jaar of ouder maar jonger dan 25 jaar: 145 euro. Iedereen moet ten laatste op woensdag 30 september ingeschreven zijn voor het schooljaar 2021-2022.

Verminderd inschrijvingsgeld: Behoor je tot één van de volgende groepen? Jongeren als minstens tweede leerling uit hetzelfde gezin / jongeren die een tweede studierichting volgen / werklozen / mensen met een handicap / vluchtelingen. Dan heb je recht op verminderd inschrijvingsgeld als je de nodige attesten op het secretariaat binnenbrengt!

UiTPAS met kansenstatuut:
Indien je beschikt over een UiTPAS van Mortsel met kansenstatuut, dan heb je recht op nog meer voordelen. Je krijgt 80% korting op het inschrijvingsgeld. Je kan gratis naar de activiteiten (tentoonstellingen en lezingen) van de academie. Meer info over de UitPAS? Klik dan hier. Via een Uitpas kunnen inwoners van Mortsel gebruik maken van een korting met kansentarief: de leerling legt 1 van de 3 documenten voor (max 1 maand oud)

-Verhoogde tegemoetkoming ziekenfonds

-Actieve begeleiding sociale dienst Mortsel

-Collectieve schuldenregeling

De leerlingen met kansentarief betalen 20% van het basisbedrag.

Voor jongeren is dat 15,80 euro. Voor volwassenen is dat 66,00 euro.